Dékán István
Könyvismertetés

Legújabb könyvemben a technikai tudnivalók mellett sok gyakorlati ismeret, példa is található. Külön fejezet foglalkozik a kompozícióval is.
A könyv címének megfelelően az alapoktól indul. Az első fejezetek a kezdőknek szólnak. Bemutatják a fényképészeti alapfogalmakat.

A többi fejezetben tovább ismerkedünk a fotózás technikájával és gyakorlatával. A digitális kép, fénymérés, objektívek, élesség, színek, villanófény. Ezekben a részekben a technikai ismeretek sok gyakorlati példával egészülnek ki. Harmincnégy oldal foglalkozik a számítógépes képjavítással. Ebben az alapvető képkorrekciós lehetőségeket találjuk.
A következő terjedelmes rész a képek kompozíciójáról, formai szerkesztéséről szól, gyakorlati példákkal. Az utolsó jelentős fejezet címe Fotógyakorlat. Ebben gyakorlati példákat, esettanulmányokat találunk különböző témájú képekkel.
A könyvre az érthető, olvasmányos szövegstílus és a bő, látványos illusztrációs anyag jellemző. Az előző könyvemet iskolák és tanfolyamok is használták segédanyagként, ajánlott olvasmányként.

A könyv reprezentatív kivitelü. Mérete 21x15 cm, 256 oldal, fényes, műnyomó papír, kemény kötés, fóliázva.

A könyvből 46 oldal olvasható formában (pdf) letölthető.


Kapható a könyvesboltokban. Bolti ára 5990 Ft.

Megrendelhető a kiadótól kedvezménnyel.
Személyes átvétellel: 3500 Ft.
Postával küldve, előre utalással: 4500 Ft.
Az előre utalás adatait a megrendelés után válaszlevélben küldjük.

A megrendelt könyvet postai csomagban küldjük.
Megrendelés a postacím megjelölésével e-mailben: istvan@fotovonal.hu

 
 

Címoldal   I   Információk   I   E-mail

-